PDA

View Full Version : Your PC , for FF11.



Superherof
10-19-2002, 05:48 PM
*SIGH*

Lionx
10-19-2002, 11:26 PM
If u look at the minimum requirements no, but u just need a little better clockspeed and sound and video card.( i think)

Superherof
10-20-2002, 03:22 AM
LOL , soundcard . Hey for now my soundcard are the 2nd best in Creative . And you calling me to get another better soundcard ? LOL LOL! Well in 3d card your right . I maybe should get better vidoedcard like ge3 or ge4.

ZeZipster
10-20-2002, 03:46 AM
Nope you need a 68-bit videocard.

Superherof
10-20-2002, 03:53 AM
Dude , go to www.creative.com and CHECK IT . My soundcard are more than 128-bit . Tho i don't exactly know how much it is ! But it is much more than that! LOL , if you don't even know about that hardware , don't ****ing simply talk about it . LOL , srry I have gone MAD :) :tongue:

Lionx
10-20-2002, 04:01 AM
Ok video card haha, sorry, not that well in lookin in soundcards, my bad...

Solid-Gear
02-18-2003, 02:52 AM
custom built

P4 2.0 GHz processor
256 MB of RAM
GeForce 2 GTS 64 MB soon to be upgraded to a GeForce 4 Ti
80 GB hardrive separated into 4 different harddrives.
Cable

Moshenokoji
03-06-2003, 01:19 AM
I built this beast my self

AMD Athlon XP 2100
512mbs SD Ram
Radeon 9000 64mb DDR video card
40 GB HD and a 30 GB HD

I think its good enough to play FFXI.

T0KE
03-17-2003, 07:48 AM
AMD Athlon XP 2100+
512MB DDR
Windows XP
Geforce4 Ti4600 128MB DDR
80gig HD

Samuraid
03-21-2003, 04:23 AM
hmm...I think I have probably posted this at least twice before....but oh well. :D

My custom built machine (built in march 2001, and due for a major upgrade sometime soon)

Pentium3 1GHz
384MB ram
geforce3 ti500
120GB harddrive (80GB + 40GB 7200 RPM)
12X DVD-ROM and 4x4x24 CDRW
Soundblaster Audigy 2 (24 bit/192KHz 6.1 surround woot!)
17" viewsonic monitor
XP Pro and SuSE Linux 7.2

Moshenokoji
03-21-2003, 01:27 PM
Thats a decent PC, but you'll have to get a new board if you want a Pentium 4. a 1ghz P3 will be enough for the game but hey an extra fast chip wouldn't hurt.

amkoo
03-25-2003, 06:51 PM
1.5 ghz athlon xp
1 gig pc 2100 ddr ram
100 gig 7200 rpm HD Buying another 75 gig HD this week.
SB audigy gamer
128 gf3 ti 200 (upgrading to the fastest radeon before college in august)
21 inch proview monitor
Lian Li aluminum case (dremmeling one or 2 graphics this summer)
Built it winter of 01. Everything was top of the line. spent around 2500-3k :/

Moshenokoji
03-25-2003, 11:48 PM
i want to get 2 more sticks of 512mb PC-133 SD ram into this machine o' mine and a nice big 17 inch LCD Monitor. anything above 17 inch i don't like to much. don't ask why i just don't know....

Blue Headed Man
04-15-2003, 12:48 AM
P3 600 mhz - get 1 ghz if your mobo supports it, if not higher
128mb sd RAM - try getting at least 256 sd ram
32mb nVidiaRiva TnT2 Pro - a bit outdated, sugggest you get a geforce 4
20 gigs - make sure you have 5 gigs left!
Creative Sound Blaster live Audigy - amazing
Cambridge Soundworks - amazing
56k (I'm getting Adsl in 2 or 3 more months)
me - 56k is ok but expect to play smoother on adsl

pengin
05-23-2003, 08:57 PM
Custom Built

P4 2.3 Ghz processor
400 MB RD Ram
Chaintech Geforce 4ti 4600 (special edition)
Sound Blaster Audigy Platinum
Altech Lansing Surround Sound Speakcers 5.1
18" Samsung Syncmaster LCD Monitor

All wrapped up in a server tower...oh and my keyboard is Dual Language (Jap/Eng) Because I speak both...I am a true gamer...(not that any of you arn't)

Moshenokoji
05-24-2003, 10:29 PM
i upgraded mine :D

AMD Athlon XP 2100 +
512mb SD
Gainward NVidia GeForce FX 5200 128mb DDR

Firaga
06-01-2003, 05:55 PM
Try this beast on for size

MY PC :D

windows 95
166 processor
2 gig HD
28.8k modem
Mouse has no Ball
keys are missing from keyboard
monitor is black and white

MY LAPTOP

windows xp
athlon 2.1 xp
2x 40gb HB
Good Sound/Video CARD
1mbps modem

Shows how much i hate pc's and love laptops :D its even got a internal 56k modem, for on the road playin :)

and half a mile away i can still connect to my 1mbps

chappu
06-03-2003, 04:17 AM
Heh, what I have now is:
P3 733Mhz
Riva TNT2 Mod. 64 (piece of bloody sh!t)
Sound Blaster Live Value
192 SD Ram
20gigs harddrive
17" (shitty) monitor
Motorola 56k SM modem (grrrr, soft winmodems)
Hey, it was pretty good once upon a time


But what I'm getting is:
P4 3Ghz Processor
512 DDR Ram
G4 TI4800 SE 128MB LEADTEK
Sound Blaster Audigy
15" LCD Flatscreen Monitor
80-120 GB Hard
Yeh, that sounds like a pretty decent box, I might be getting soon, unless they have better when I buy, hehehe now that would rip through any game, muhahaha

Moshenokoji
06-06-2003, 08:20 PM
Why a GeForce 4 TI when you can get a GeForce FX 5200 or better? i got a GeForce FX 5200 and it kicks ass.

Samuraid
06-09-2003, 08:26 AM
Actually, I was just helping a friend build a computer and we were checking the specs and benchmarks on tomshardware.com and it seems that the GF4 Ti4800 beats some of the FX series in certain respects. And the 5200FX is fine, but what is really good are the FX ultra cards. :D

Moshenokoji
06-09-2003, 04:08 PM
Mine says Ultra on the box :) . sure the TI beats FX in certain aspects but with an FX you got that CG graphics processor which is really really fast and its over clockable. my cousin had problems with the TIs making to much heat and his PC woudl always reboot. with an FX i don't have that problem. But if you want a GeForce 4 Ti then thats what you want and i respect it :) and good luck.

petrifyus
07-28-2003, 02:11 PM
heh, my specs are:
ASUS P4S533-MX motherboard
pentium 4 1.9ghz processor
128mb ram (i think)
on board video (SiS 651 chipset)
on board sound (ADI ADI1980 6-channel CODEC)

id like to upgrade my video to a Geforce 4 ti4200 8x AGP 128mb but i need to convince my dad that its is considerably better than what i have at the moment.
ill put it this way, i have GTA3 running at the lowest resoulution and it lags a lot. (does anyone know where i can find proof besides the obvious that it is a good upgrade?)

will i need a sound card to play FFXI or will it accept what i have? anyone know

i live in Australia and im thinking of importing the Japanese version and at the moment my comp isn't really ready for it:(

Rostum
07-29-2003, 12:42 PM
Just wait a few months and import the American version, it won't be too long till it's out, and it'd give you more time to upgrade your computer. That and it'd be in English. xD

That's what I'm going to do.

amkoo
08-01-2003, 07:59 PM
Upgrading to an Athlon 2600+ with 512 megs of PC 4000 ddr with the new gigabyte 7nnxp board as for video cards either 5600 ultra or a 5900 ultra depending on what comes out when doom 3 is released.



side note the 5200 is alright but doesnt truly take advantage of dx 9
check out tomshardware or www.anandtech.com for their doom 3 benchmarks that compares 8 GPU's.