Results 1 to 7 of 7

Thread: Can't play Urban Terror because of some open gl / qgl issue?

  1. #1
    Newbie Administrator Loony BoB's Avatar
    Join Date
    Aug 2000
    Location
    Edinbugger
    Posts
    51,225
    Articles
    53
    Blog Entries
    19

    FFXIV Character

    Loony Bob (Sargatanas)

    Default Can't play Urban Terror because of some open gl / qgl issue?

    ioQ3 1.33urt win-x86 Apr 2 2007
    ----- FS_Startup -----
    Current search path:
    C:\Program Files\UrbanTerror\q3ut4\zpak000.pk3 (6139 files)
    C:\Program Files\UrbanTerror/q3ut4
    C:\Program Files\UrbanTerror/baseq3

    ----------------------
    6139 files in pk3 files
    execing default.cfg
    execing q3config.cfg
    execing autoexec.cfg
    Hunk_Clear: reset the hunk ok
    ...detecting CPU, found generic

    ------- Input Initialization -------
    No window for DirectInput mouse init, delaying
    Joystick is not active.
    ------------------------------------
    ----- Client Initialization -----
    Couldn't read q3history.
    ----- Initializing Renderer ----
    -------------------------------
    QKEY found.
    ----- Client Initialization Complete -----
    ----- R_Init -----
    Initializing OpenGL subsystem
    ...initializing QGL
    ...calling LoadLibrary( 'C:\WINDOWS\system32\opengl32.dll' ): succeeded
    ...setting mode 9: 1600 1200 FS
    ...using colorsbits of 32
    ...calling CDS: failed, bad mode
    ...trying next higher resolution: failed, bad mode
    ...restoring display settings
    ...registered window class
    ...created window@3,22 (1606x1232)
    Initializing OpenGL driver
    ...getting DC: succeeded
    ...GLW_ChoosePFD( 32, 24, 8 )
    ...113 PFDs found
    ...hardware acceleration found
    ...PIXELFORMAT 9 selected
    ...creating GL context: succeeded
    ...making context current: succeeded
    ...WARNING: fullscreen unavailable in this mode
    ...setting mode 9: 1600 1200 FS
    ...using colorsbits of 16
    ...calling CDS: failed, bad mode
    ...trying next higher resolution: failed, bad mode
    ...restoring display settings
    ...window already present, CreateWindowEx skipped
    Initializing OpenGL driver
    ...WARNING: fullscreen unavailable in this mode
    ...shutting down QGL
    ...unloading OpenGL DLL
    ...assuming '3dfxvgl' is a standalone driver
    ...initializing QGL
    ...WARNING: missing Glide installation, assuming no 3Dfx available
    ...shutting down QGL
    ----- CL_Shutdown -----
    RE_Shutdown( 1 )
    -----------------------
    GLW_StartOpenGL() - could not load OpenGL subsystem


    Help.
    Bow before the mighty Javoo!

  2. #2
    stacksonstacksonstacksons Shoeberto's Avatar
    Join Date
    Jun 2000
    Location
    Maltlicky, Texas
    Posts
    11,844
    Blog Entries
    1
    Contributions
    • Former Cid's Knight

    Default

    1. Do you have your video drivers installed?
    2. Is your video card OpenGL compatable?

    I would also recommend checking out the Urban Terror forums, searching for that error, as I'd imagine you're not the only one to have come across it.



  3. #3
    ..a Russian mountain cat. Yamaneko's Avatar
    Join Date
    Aug 2001
    Location
    Los Angeles, CA
    Posts
    15,899
    Contributions
    • Former Administrator
    • Former Cid's Knight

    Default

    Try running it in windowed mode and/or with a lower resolution. Looks like the engine isn't supporting your high resolution.

  4. #4
    Newbie Administrator Loony BoB's Avatar
    Join Date
    Aug 2000
    Location
    Edinbugger
    Posts
    51,225
    Articles
    53
    Blog Entries
    19

    FFXIV Character

    Loony Bob (Sargatanas)

    Default

    Odd... just noticed I can start a normal game fine but when I choose the LAN option it decides to bugger up. I changed the resolution to a more modest 1024x768 and it's still happening.

    EDIT: 8800 GTS & latest drivers have been downloaded.
    Bow before the mighty Javoo!

  5. #5
    stacksonstacksonstacksons Shoeberto's Avatar
    Join Date
    Jun 2000
    Location
    Maltlicky, Texas
    Posts
    11,844
    Blog Entries
    1
    Contributions
    • Former Cid's Knight

    Default

    Buggy drivers, maybe. Sounds like something you should address to the devs to see if they know what's up.



  6. #6

    Default

    I'm getting a similar error.

    GLW_StartOpenGL() - could not load OpenGL subsystem

    ioQ3 1.35urt win-x86 Dec 20 2007
    ----- FS_Startup -----
    Going through search path...

    ----------------------
    8032 files in pk3 files
    execing default.cfg
    couldn't exec q3config.cfg
    execing autoexec.cfg
    Hunk_Clear: reset the hunk ok
    ...detecting CPU, found Intel Pentium III
    ----- Client Initialization -----
    Couldn't read q3history.
    ----- Initializing Renderer ----
    -------------------------------
    QKEY found.
    ----- Client Initialization Complete -----
    ----- R_Init -----
    Initializing OpenGL subsystem
    ...initializing QGL
    ...calling LoadLibrary( 'C:\Windows\system32\opengl32.dll' ): succeeded
    ...setting mode 4: 800 600 FS
    ...using colorsbits of 32
    ...calling CDS: ok
    ...registered window class
    ...created window@0,0 (800x600)
    Initializing OpenGL driver
    ...getting DC: succeeded
    ...GLW_ChoosePFD( 32, 24, 8 )
    ...35 PFDs found
    ...GLW_ChoosePFD failed
    ...GLW_ChoosePFD( 32, 24, 0 )
    ...35 PFDs found
    ...GLW_ChoosePFD failed
    ...failed to find an appropriate PIXELFORMAT
    ...restoring display settings
    ...WARNING: could not set the given mode (4)
    ...setting mode 4: 800 600 FS
    ...using colorsbits of 16
    ...calling CDS: ok
    ...created window@0,0 (800x600)
    Initializing OpenGL driver
    ...getting DC: succeeded
    ...GLW_ChoosePFD( 16, 16, 0 )
    ...35 PFDs found
    ...GLW_ChoosePFD failed
    ...failed to find an appropriate PIXELFORMAT
    ...restoring display settings
    ...WARNING: could not set the given mode (3)
    ...shutting down QGL
    ...unloading OpenGL DLL
    ...assuming '3dfxvgl' is a standalone driver
    ...initializing QGL
    ...WARNING: missing Glide installation, assuming no 3Dfx available
    ...shutting down QGL
    ----- CL_Shutdown -----
    RE_Shutdown( 1 )
    -----------------------
    GLW_StartOpenGL() - could not load OpenGL subsystem



    Anyone know how to fix this?
    Any help would be greatly appreciated.
    Greetz,
    moloko23

  7. #7

    Grin I got a solution!!!!!!!!!

    HAHA i just joined so i can post this, i am not really into ff... But who cares!
    You must first: Open Urban Terror (or any other quake related game) and then press ALT+ENTER quickly before the error comes up!
    You will then play normally

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •