Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 31

Thread: Do you still use an actual PS1 to play PS1 games?

  1. #1
    ⎛⎝ High King ⎠⎞‏ Lone Wolf Leonhart's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    4,843
    Articles
    46
    Blog Entries
    18

    Default Do you still use an actual PS1 to play PS1 games?

    If i'm playing a physical disc of a PS1 game I just put it in my PS2. Given the direction games are going, you can play most games digitally on a modern console or computer.

    It made me wonder, does anyone still dust off the classic gray console and play on it? I still have mine, but it hasn't been used in 10 to 15 years at least.

  2. #2
    SHAAAAAUN! Scotty_ffgamer's Avatar
    Join Date
    May 2011
    Location
    Eizon
    Posts
    4,873
    Articles
    4
    Blog Entries
    4

    FFXIV Character

    Scotty Ffgamer (Sargatanas)
    Contributions
    • Former Cid's Knight

    Default

    I don't have mine anymore (I let someone borrow it in middle or high school and never saw it again). The only reason I would play on it is if a game had compatibility issues with the ps2 and PS3, which I think would be pretty rare. I was having issues with the video cable or port on mine back then in which the cable had to be plugged in just exactly right or the video would get all weird, so that made it pretty inconvenient.

  3. #3
    Pinkasaurus Rex Cid's Knight Pumpkin's Avatar
    Join Date
    May 2011
    Location
    Falling on your head
    Posts
    16,876
    Articles
    119
    Blog Entries
    133

    FFXIV Character

    Pumpkin Contrary (Sargatanas)

    Default

    Mine is hooked up an everything so yeah. A few games won't play properly on the PS3 and since the PS1 is all hooked up, I just use it instead of the PS2

  4. #4
     Master of the Fork Cid's Knight Freya's Avatar
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Yer pants
    Posts
    25,056
    Articles
    269
    Blog Entries
    34

    FFXIV Character

    Freya Meow (Sargatanas)

    Default

    Yeah sometimes a PS2 wont work with PS1 games. I used to plug my ps1 in to play old games but I haven't played nay old games in a few years

  5. #5

    Default

    I tried to play Spyro a few years ago on the old PSONE, but it looked really bad on the tv.



  6. #6
    ⎛⎝ High King ⎠⎞‏ Lone Wolf Leonhart's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    4,843
    Articles
    46
    Blog Entries
    18

    Default

    Quote Originally Posted by Freya View Post
    Yeah sometimes a PS2 wont work with PS1 games.
    Do you have the big brick? I figured the backwards compatibility problem was solved when the slim came out.

  7. #7
    SHAAAAAUN! Scotty_ffgamer's Avatar
    Join Date
    May 2011
    Location
    Eizon
    Posts
    4,873
    Articles
    4
    Blog Entries
    4

    FFXIV Character

    Scotty Ffgamer (Sargatanas)
    Contributions
    • Former Cid's Knight

    Default

    I think it still had issues with some games, but I'm not sure.

  8. #8

    Default

    I have some foreign fighting games for ps1 that will only work with the old school ps1. Still been a few years though.

  9. #9
    Memento Mori Site Contributor Wolf Kanno's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Nowhere and Everywhere
    Posts
    16,032
    Articles
    52
    Blog Entries
    12
    Contributions
    • Former Cid's Knight

    Default

    I still have my PS1, but due to backwards compatibility on the PS2, it has not seen much action since the early 2000s.

  10. #10
    Edge7's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Ohio
    Posts
    854
    Articles
    1
    Blog Entries
    6

    Default

    I bought a PS1 to take with me to college (so my brother could play on our PS2 after I left), but once I had the money to buy a used PS2, I haven't really touched it. I'll still use it occasionally, if only to hear that classic boot up
    Returners Represent!

  11. #11

    Default

    It's been a while since I played any, but if I did I would probably use my PS2. I have a GameStop brand controller for it that is actually really nice, so I'd want to use that instead of the originals.


  12. #12
    Shlup's Retired Pimp Raistlin's Avatar
    Join Date
    Dec 1999
    Location
    Spying on Unne and BUO
    Posts
    20,510
    Articles
    101
    Blog Entries
    45
    Contributions
    • Former Cid's Knight
    • Former Editor

    Default

    I haven't even tried to hook up my PS1 in years. I briefly tried to get my PS2 working on a modern TV, but quickly just gave up and used my PS3.

  13. #13
    Mold Anus Old Manus's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    cumree
    Posts
    14,661
    Blog Entries
    1

    Default

    I can barely even remember the last time I played a PS1 (or PS2) game on a console.

  14. #14
    Ray "Bloody" Purchase! Crop's Avatar
    Join Date
    Mar 2005
    Posts
    2,507

    Default

    Yeah I need to. I still play C&C Red Alert with Link Play sometimes.

  15. #15
    Blood In The Water sharkythesharkdogg's Avatar
    Join Date
    Nov 2002
    Location
    My happy place.
    Posts
    5,540

    Default

    Quote Originally Posted by Lone Wolf Leonhart View Post
    Quote Originally Posted by Freya View Post
    Yeah sometimes a PS2 wont work with PS1 games.
    Do you have the big brick? I figured the backwards compatibility problem was solved when the slim came out.
    I know I've mentioned it in similar threads, but my copy of Xenogears would always lock up on one of the later boss fights. I think it was Dues? Anyway, it locked up on multiple variations of PS2s I tried.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •