Results 1 to 9 of 9

Thread: svchoste.exe error

  1. #1

    Default svchost.exe error

    its pissing me off.....i recently formatted my computer and its still there...help me





    [Life is Eternity in a nutshell]

  2. #2
    Last Exile Baloki's Avatar
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    Dreaming a dream~
    Posts
    8,398
    Articles
    5
    Blog Entries
    2

    FFXIV Character

    Baloki Kyuu (Sargatanas)
    Contributions
    • Former Senior Site Staff

    Default

    It looks like Microsoft Scripting host, do you use Norton Internet Security or Anti-virus?
    FOA

  3. #3
    Hypnotising you crono_logical's Avatar
    Join Date
    May 2001
    Location
    Back in Time
    Posts
    9,313
    Contributions
    • Former Administrator
    • Former Cid's Knight

    Default

    Services host, not scripting. Services are pretty critical to Windows running as well as it can. If you were more precise in explaining what the error is, it'd be more helpful. Otherwise, all you've said so far is "I have an error, help me".
    Problems playing downloaded videos? Try CCCP


  4. #4
    Last Exile Baloki's Avatar
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    Dreaming a dream~
    Posts
    8,398
    Articles
    5
    Blog Entries
    2

    FFXIV Character

    Baloki Kyuu (Sargatanas)
    Contributions
    • Former Senior Site Staff

    Default

    Quote Originally Posted by Arche
    Services host, not scripting. Services are pretty critical to Windows running as well as it can. If you were more precise in explaining what the error is, it'd be more helpful. Otherwise, all you've said so far is "I have an error, help me".
    Oh it was a good guess...
    FOA

  5. #5

    Default

    ok i go on the internet and after a while a window pops up that says svchost.exe error log will be created after that i cant view things on another window and i cant dissconnect.....i go to task mannager and it says computer usage 100%.....still need more info?





    [Life is Eternity in a nutshell]

  6. #6
    Hypnotising you crono_logical's Avatar
    Join Date
    May 2001
    Location
    Back in Time
    Posts
    9,313
    Contributions
    • Former Administrator
    • Former Cid's Knight

    Default

    It only does it when you're on the internet and not before for connect? Since you recently reinstalled, I'll assume you haven't patched your PC, so it might be getting hit by Blaster and Sasser worms and being a new instal, all nice and unpatched and vulnerable, bad things are happenning

    First step is enable a firewall - either install something decent like Kerio, or at the very least, use the crappy in-built XP one which at least is good enough to protect you temporarily, so you can stay online long enough to download the patches without crashing half way through. You can do the latter if you look around in the properties of your internet connection. Next, easiest for most users is to run Windows Update. You'll probably be told to reboot after the patches finish installing, and you should be fine after that.
    Problems playing downloaded videos? Try CCCP


  7. #7
    Last Exile Baloki's Avatar
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    Dreaming a dream~
    Posts
    8,398
    Articles
    5
    Blog Entries
    2

    FFXIV Character

    Baloki Kyuu (Sargatanas)
    Contributions
    • Former Senior Site Staff

    Default

    Quote Originally Posted by Arche
    Next, easiest for most users is to run Windows Update. You'll probably be told to reboot after the patches finish installing, and you should be fine after that.
    Just a side note you'll need to run that about three times to get all the patches.
    FOA

  8. #8
    Hypnotising you crono_logical's Avatar
    Join Date
    May 2001
    Location
    Back in Time
    Posts
    9,313
    Contributions
    • Former Administrator
    • Former Cid's Knight

    Default

    Is Windows Update that bad at updating your system?
    Problems playing downloaded videos? Try CCCP


  9. #9
    Last Exile Baloki's Avatar
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    Dreaming a dream~
    Posts
    8,398
    Articles
    5
    Blog Entries
    2

    FFXIV Character

    Baloki Kyuu (Sargatanas)
    Contributions
    • Former Senior Site Staff

    Default

    No, its just the way they release the patches, for example you can't install the IE6 service pack until you've installed the IE6 update, and you can't do that till you've upgraded to service pack 1, it can be a nightmare on dialup...
    FOA

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •